Twój koszyk jest pusty

Previous Next

wyszukiwanie zaawansowane +

Bruichladdich

[produkty]

Jest wiele cech, które producent dzieli z ich dalekimi celtyckimi przodkami, są: uparci, zdecydowani, samowystarczalni, twardzi, pracowici, wytrwali, emocjonalni, namiętni, filozoficzni i zajmujący… być może z pewną łajdacką cechą. Są dumni z nonkonformizmu, jak zawsze na tych Zachodnich Wyspach - Oirthir Gaidheal, Wybrzeże Gaels, zwaną kraina outsiderów.

Z pasją wierzą w terroir - w autentyczność, miejsce i pochodzenie, w ostateczną identyfikowalność. Starają się produkować jak najbardziej naturalne, pobudzające do myślenia, stymulujące intelektualnie i przyjemne duchy. 

W Bruichladdich uważają, że przemysł whisky został zduszony przez industrializację i własny interes - rozwinęły się ogromne organizacje, które wymagają stabilnego status quo, aby zapewnić, że ich procesy przemysłowe mogą działać z maksymalną wydajnością, wytwarzając maksymalny „produkt” przy minimalnym nakładzie i zróżnicowanie, wszystko do najniższej ceny jednostkowej. W Bruichladdich odrzucają takie myślenie. Uważają, że whisky powinna mieć charakter; autentyczność wywodząca się z tego, gdzie jest destylowana i filozofie tych, którzy ją destylują - poczucie miejsca, terroir, które mówi o ziemi, o surowcach, z których została zrobiona.

Wierzą w różnorodność, przypadek, postęp, irracjonalność, upartą odmowę przyjęcia przepisanego „procesu”; wierzą że będą podążać za destylującą Muzą, dokądkolwiek ich to zaprowadzi. Przede wszystkim uważają, że świat potrzebuje antidotum na jednorodność i nijakość. Odkąd ich pierwszy duch wypłynął z ich destylatorów 11.09.01, przeżywają przygodę - czasem jazdę po białych kostkach, ale podróż rzadko nudną, często wyzwaniem, pełną radości i dreszczyku emocji.

Ich surowce są dla nich najważniejsze. Używają w 100% szkockiego jęczmienia - nie bez powodu uważają go za „szkocką”. Są głównym destylatorem ekologicznego jęczmienia w Szkocji i odegrali kluczową rolę we wspieraniu rolnictwa ekologicznego w kategorii single malt. W 2010 roku wypuścili pierwszą whisky single malt wyprodukowaną wyłącznie z jęczmienia Islay, prawdopodobnie pierwszą w historii wyspy.

Ich rolnicy znają każdy centymetr swojej ziemi i znaczenie każdej chmury na niebie. Ich woda pochodzi z farmy Octomore, farmera i przyjaciela Jamesa Browna, położonego na wzgórzu za ich magazynem w Port Charlotte; ich jęczmień z Islay jest suszony w szopach braci Wood, Andrew i Neila, przy drodze na farmie Octofad. Wierzą w społeczność.

Zachęcamy do odwiedzenia oficjalnej strony szkockiego producenta whisky Bruichladdich.

Kup whisky od szkockiego producenta Bruichladdich w naszym skepie internetowym.

PRODUCENCI PRODUKTÓW DOSTĘPNYCH W NASZYM SKLEPIE

Francois Voyer
Guy Lheraud Cognac
Roner
Loch Lomond
Karukera
Nikka
Blatons Vodka
Sazerac
Paul John Whisky
Louis de Lauriston
Drouin Calvados
Hampden
Padro Vermouth
Ron Barcelo
The Irishman
Tobermory
West Cork
Glenallachie
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Zapisz się do naszego newslettera!

Uzyskaj dostęp do sezonowych promocji. Odbierz swój rabat dla stałych klientów.

Kontakt

Wine & Spirits Market
ul. Jagielska 61B
02-886 Warszawa

tel. 515-258-661

email: biuro@spirits-market.pl