Producenci alkoholi
Destylarnia Ardmore znajduje się w najwyższym punkcie północnej linii kolejowej, 600 stóp nad poziomem morza. W pobliżu małej wioski Kennethmont, bliskość linii kolejowej umożliwiła założycielowi Adam Teacherowi transport materiałów z Glasgow do tego odległego zakątka...
W destylarni Auchentoshan ważne są daty. Przecież upływ czasu wyznacza szczyt dojrzewania whisky: Założona w majątku Dunbartonshire w Auchentoshan w 1823 roku przez pewnego Thorne'a, inżyniera z Greenock, który wyprodukował między innymi gorzelnię. W 1878 roku Auchentoshan przeszedł...
Dzięki naturalnej alchemii i wielowiekowemu rzemiosłu The Balvenie jest wyjątkowy wśród single maltów. Proces produkcji whisky jest ukierunkowany na utrzymanie Pięciu Rzadkich Rzemiosł, jest to jedyną destylarnią w Szkocji, która wciąż uprawia własny jęczmień, używa tradycyjnego...
W 1795 roku Jacob Beam, rolnik i operator młyna zbożowego, wyprodukował pierwszą beczkę whisky, która stała się Jim Beam, najlepiej sprzedającym się burbonem na świecie. Suntory zostało założone w 1899 roku przez Shinjiro Torii, który stworzył pierwszą whisky odpowiadającą...
Chociaż prawo nie wymaga, aby burbon był produkowany w Kentucky, stan Bluegrass produkuje około 95% światowej podaży. Istnieje kilka głównych powodów, dla których Kentucky pozostaje dziś bourbonową stolicą świata. Kentucky było oryginalnym zachodem Ameryki. Kiedy pierwsi osadnicy...
Ich duch innowacji i inspiracji jest ucieleśniony nie tylko w ich ginie, ale także w samym Mistrzu Botaniki, Ivano Tonutti. Podróżując w cztery strony świata, nawiązał osobiste relacje z każdym dostawcą, z których niektórzy sięgają dziesięcioleci. Jak mówi sam Ivano, ta absolutna...
Wiele wydarzyło się w świecie alkoholi marki premium Borco od czasu jego powstania w 1948 roku. Historia marki: 1948Rodzina Matthiesen przejmuje hamburską firmę spirytusową Borm & Co i zakłada firmę BORCO. 1972Rozbudowa firmy i nowy zakład BORCO-MARKEN-IMPORT Matthiesen GmbH &...
Bowmore to pierwsza licencjonowana destylarnia Islay. Stoi na brzegach Lochindaal, jeziora morskiego wychodzącego na dziki Ocean Atlantycki od 1779 roku. Do dziś gorzelnia działa w sposób tradycyjny, honorując pochodzenie technik produkcji whisky. Bowmore jest nadal wytwarzany ręcznie. Na...
Jest wiele cech, które producent dzieli z ich dalekimi celtyckimi przodkami, są: uparci, zdecydowani, samowystarczalni, twardzi, pracowici, wytrwali, emocjonalni, namiętni, filozoficzni i zajmujący… być może z pewną łajdacką cechą. Są dumni z nonkonformizmu, jak zawsze na tych...
Założone, aby położyć kres nielegalnej destylacji Calvadosa w regionie Domfront, piwnice Calvados Comte Louis de Lauriston posiadają dziś zapomniane skarby pochodzące z tego okresu potajemnej produkcji: unikalną gamę roczników obejmującą kilka dziesięcioleci. Region Domfront zawsze...
Campari to włoska firma działająca od 1860 roku w branży markowych napojów. Produkuje alkohole, wina i napoje bezalkoholowe. Od jego sztandarowego produktu, Campari Bitter, jego portfolio zostało rozszerzone o ponad 50 marek, w tym Aperol, Appleton, Campari, Dreher,...